Nieuws/Binnenland
194186672
Binnenland

GGD: ’Wij vaccineren niet aan huis’

Politie: dames (90 en 83) hebben injectie gekregen van ’malafide prikkers’

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

Heerjansdam - Twee bejaarde dames uit Heerjansdam zijn volgens de politie in Rotterdam slachtoffer geworden van ’prikfraudeurs’. Mogelijk zijn zelfs meer mensen geprikt. De politie roept iedereen op zich te melden als er malafide prikkers aan de deur hebben gestaan.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

Een 90-jarige en 83-jarige vrouwen zijn in januari en februari aan hun voordeur benaderd door mensen die zich voordeden als medewerkers van de GGD. Ze zijn ook daadwerkelijk ergens mee geïnjecteerd, al wil de politie ’in het belang van het onderzoek’ niet zeggen of ze daadwerkelijk een coronavaccin hebben gekregen.

GGD: ’Wij vaccineren niet aan huis’

De politie noemt de situatie ’zorgelijk’ en vraagt om getuigen, hoewel er geen signalement bekend is. Ook wil de politie graag weten of er meer mensen slachtoffer zijn geworden of zijn benaderd. De GGD laat in een reactie weten ’nooit aan huis te vaccineren’. „Laat mensen die zich voordoen als GGD-medewerker dan ook niet binnen en meld het vooral bij de politie, dit soort gevallen. We hopen dat het politie-onderzoek snel duidelijkheid biedt over het wat en waarom.”

Niets betaald

De politie laat weten ’volledig in het duister te tasten’ over het motief van de prikfraudeurs. „Er is niets buitgemaakt”, laat een politiewoordvoerder weten. Ook hebben de dames volgens de politie niet betaald voor de prik. Een van de dames, die van 83 jaar, werd een week ná de ’vaccinatie’ nog gebeld met de vraag of het goed met haar ging. Om de zaak nog verwarrender te maken waren het twee verschillende prikkers (een man en een vrouw) en zat er tussen de twee incidenten een maand.

De familie van de slachtoffers vertrouwde het zaakje niet en schakelde de politie in. De slachtoffers zijn, behalve erg geschrokken, niet gewond geraakt en zeer helder van geest. Ze maken het verder goed.

Weet u meer of heeft u tips? Mail naar onze verslaggever Niels Kalkman: n.kalkman@telegraaf.nl