Nieuws/Binnenland
1942854826
Binnenland

Medewerker gevangenis Nieuwersluis ontslagen na seksueel grensoverschrijdend gedrag

Exterieur van de gevangenis in Nieuwersluis

Exterieur van de gevangenis in Nieuwersluis

NIEUWERSLUIS - Een medewerker van de gevangenis in Nieuwersluis is ontslagen vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag richting een vrouwelijke gedetineerde. De kwestie speelde vanaf 11 juli en het gedrag zou zich herhaaldelijk hebben voorgedaan, meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) vrijdag.

Exterieur van de gevangenis in Nieuwersluis

Exterieur van de gevangenis in Nieuwersluis

De vrouw deed melding van het seksueel grensoverschrijdende gedrag door de medewerker, waarna een onderzoek is opgestart. „Daarbij zijn onder andere camerabeelden bekeken. Uit deze camerabeelden bleek dat het beschreven seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft plaatsgevonden.”

De medewerker was direct al de toegang tot de gevangenis ontzegd. Er is ook aangifte gedaan bij de politie, het slachtoffer krijgt nazorg. De vestigingsdirecteur van PI Nieuwersluis, Francesca Salamone, laat weten dat grensoverschrijdend gedrag onacceptabel is „en wij betreuren dat dit heeft kunnen gebeuren.”

Vorige maand meldden bronnen aan De Telegraaf dat een bewaker van de vrouwengevangenis wordt verdacht van jarenlang meervoudig seksueel misbruik van vrouwelijke gedetineerden. De man kon ongehinderd zijn gang gaan in de gevangenis, die volgens de Dienst Justitiële Inrichtingen juist bekendstaat om haar ’prettige leefklimaat’.