Nieuws/Binnenland
1944170265
Binnenland

Bestuur Mieraskerk Krimpen aan den IJssel biedt excuses aan

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - De kerkenraad van de Oud Gereformeerde Gemeente in Krimpen aan den IJssel heeft maandag excuses aangeboden voor het incident bij de Mieraskerk zondag. „We bieden onze verontschuldigingen aan, aan een ieder die hierdoor is gekwetst”, is te lezen in een verklaring op de website.

In Krimpen aan den IJssel kreeg een verslaggever van RTV Rijnmond zondagochtend klappen toen hij bij de Mieraskerk stond. Die kerk opende ondanks de coronaregels de deuren voor enkele honderden gelovigen. Een 43-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is aangehouden. Hij is weer vrijgelaten en moet zich op een later moment verantwoorden bij de officier van justitie.

„Na wekenlange oplopende spanningen stond zondagmorgen de pers opnieuw voor de ingang van de kerk en ontstond de u welbekende commotie. Als kerkenraad betreuren we het incident wat buiten het kerkgebouw heeft plaatsgevonden”, schrijft de kerkenraad. „Dit had niet mogen gebeuren, dit was niet wat u van ons mag verwachten, of dit nu fysiek of verbaal is. Wel het tegenovergestelde: zachtmoedigheid en lijdzaamheid. Wij vragen iedereen, waaronder ook onze gemeenteleden, zich respectvol te gedragen.”

Ook in de Sionkerk in Urk kwamen zondag veel kerkgangers samen. Daar werden een verslaggever en een cameraman van PowNed belaagd door twee jongeren. Ook werd de verslaggever aangereden. Daarvoor is later een 35-jarige man uit Urk aangehouden.