Nieuws/Binnenland
1944965401
Binnenland

Man steekt agent neer in Drachten, verdachte neergeschoten

DRACHTEN - Update - Een politieman is zondagavond neergestoken in het Friese Drachten. Dat gebeurde in een woning. Een andere agent heeft daarop de dader neergeschoten.

Dat vertelt een politiewoordvoerder aan De Telegraaf. De agenten kwamen op een melding van huiselijk geweld af. Een vrouw had de politie verwittigd. Zij was naar eigen zeggen mishandeld en de betreffende woning uit gevlucht. Daarna had ze de politie gebeld.

„Wij zijn poolshoogte gaan nemen in de woning. Daar troffen we de man aan”, vertelt de politiewoordvoerder. „Na een kort gesprek wist hij een collega neer te steken op een onbewaakt moment.”

Daarop schoot de andere politieman de dader neer. „Dat gebeurde in een reactie”, aldus de woordvoerder. De steker raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Hoe zijn toestand is, is niet bekend. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het schietincident.

Met de neergestoken agent gaat het ’naar omstandigheden redelijk goed’. „Maar dit heeft wel impact op het team. Dit zijn hele pittige incidenten”, benadrukt de woordvoerder. Het steken door de dader wordt nog onderzocht door de recherche. Op dit moment wordt bij de woning nog onderzoek gedaan. De komende dagen gaat het onderzoek verder.