Nieuws
1946209
Nieuws

Brugwachter

De brugwachter had een slecht humeur en wilde niet voor onnozele zaken worden gestoord. Net had zijn eega hem geïrriteerd gesommeerd het schuurtje op te ruimen. Telkens als hij achter zijn indrukwekkende knoppenpaneel in het brugwachtershuisje de krant wilde gaan lezen, meldde zich weer een bootje.

Dus moest hij: 1) kijken of er wegverkeer is, 2) het botensein op groen-rood zetten, 3) slagbomen laten zakken, 4) boze blikken van haastige automobilisten negeren, 5) brug open doen, 6) het sein op groen zetten, 7) boten laten passeren, 8) het sein op rood zetten, 9) kijken of er boten vanaf de andere kant komen, 10) het sein daar op groen zetten, 11) boten laten passeren, 12) het sein overal op rood zetten, 13) de brug dichtdoen, 14) slagbomen open doen en 15) zien hoe het wegverkeer weer op gang komt. Alles binnen tien minuten. Noem het maar simpel.

Om kwart over twaalf begon zijn maag te knorren. Nog een kwartier tot zijn lunchpauze. En ja hoor, om vijf voor half een kwam er weer zo’n uitgelaten watersporter aan, verwachtend dat de brug weer open zou gaan. Spontaan besloot de brugwachter zijn klok een paar minuten vooruit te zetten. Barst, stomme bootjesmensen. Wacht maar een uur.