Nieuws/Binnenland
1946776958
Binnenland

Kletsnat in gebieden rondom IJsselmeer, maandsom aan regen gevallen

(archiefbeeld).

(archiefbeeld).

Amsterdam - Donderdag valt op verschillende plaatsen in Noord-Holland, Flevoland en Friesland ongeveer evenveel regen als normaal in de hele maand april. Gemiddeld gaat het om zo’n 40 mm neerslag. In verband met de kans op lokale waterlast heeft het KNMI code geel uitgegeven voor Noord-Holland en Flevoland.

(archiefbeeld).

(archiefbeeld).

Niet alleen in de gebieden rondom het IJsselmeer is het nat, maar ook Zuid-Holland en Zeeland krijgen veel neerslag te verduren. Ook in Groningen, Drenthe en de Kop van Overijssel kan de neerslaghoeveelheid nog flink oplopen.

Droger weekend

Aankomend weekend is het weer zo goed als droog met af en toe zon en 11-14 graden. Daarmee start ook mei relatief koud. Volgende week is het wisselvallig met dagelijks kans op buien en regelmatig ook veel wind. De temperatuur stijgt naar 11 tot 14 graden, later in de week wordt het mogelijk wat warmer.

Komende week komt de wind vaak uit het westen en hebben we met een wisselvallig weertype te maken. Dagelijks is kans op enkele buien en vaak waait het stevig. Er zijn wolkenvelden, maar tussendoor is ruimte voor de zon. De temperatuur komt meestal uit op 11-15 graden. Een stralend zonnige, droge en warme meivakantie wordt het dus zeker niet. Het lijkt soms meer op de herfst, meldt Weeronline.

Uitkijken naar warmer weer

In de loop van de week neemt de kans op warmer weer toe. Volgend weekend is de kans dat het ergens in Nederland 20 graden wordt zo’n 40%. Ook de buienkans neemt af. Voor wie van zon en warmte houdt, is dat iets moois om naar uit te kijken na het wisselvallige weer.

Koude aprilmaand

April 2021 was een extreem koude maand en de koudste april sinds 1986. De gemiddelde temperatuur komt uit op 6,7 graden tegen 9,9 graden normaal. Met 224 uur zon tegen 196 uur normaal was april een zonnige maand.