Nieuws/Binnenland
1946812
Binnenland

Aanhouding in zaak Orlando

DEN HAAG - De politie heeft een 27-jarige man aangehouden in verband met de zaak van de overleden Rotterdamse tiener Orlando Boldewijn.

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van Boldewijn, die op zondag 18 februari niet meer thuis verscheen. Die dag was de 17-jarige Boldewijn in Den Haag geweest, waar hij een afspraak had gemaakt met iemand via een datingapp.

Een dag later werd zijn lichaam gevonden in het water De Blauwe Loper in Ypenburg, bij de vaste visplek van een 27-jarige Hagenaar. Eerde meldde De Telegraaf dat zijn visboot een grote rol speelt in het onderzoek.

Vermoedelijk is de nu opgepakte verdachte dezelfde man, al kan de politie daarover niets zeggen omdat het onderzoek nog loopt.

De dood van Orlando kwam dit jaar als een grote schok. Vrienden, schoolgenoten en leraren liepen met hem weg. „Hij was het zonnetje. Zijn warmte gaf hij aan iedereen. Hij was altijd blij, ook als het met hemzelf slecht ging”, vertelde een schoolgenoot destijds.

Ook bij het schooltoneel was de stemming in diepe mineur. Orlando speelde er drie jaar. „Als hij op het toneel stond, dan lag het publiek aan zijn voeten. Hij gaf iets extra’s. Soms zeiden we ’vergeet het script maar en doe maar wat jij wilt.’ Hij stal vaak de show”, vertelden co-acteurs Kiki en Maaike eerder tegen De Telegraaf.

De afgelopen tijd heeft het Team Grootschalige Opsporing van de politie alle middelen ingezet om de zaak uit te zoeken. „Sporenonderzoek, flyeracties, getuigenoproepen via (social) media, buurtonderzoek”, zo somt de politie op de eigen site op. „Alles werd uit de kast getrokken om informatie boven tafel te krijgen over het lot van Orlando.”