Nieuws/Binnenland
1948551
Binnenland

Beste kapper van Nederland: Bianca van Zwieten

AMSTERDAM - Bianca van Zwieten van salon Sjenkels in Amsterdam heeft gisteravond bij de Coiffure Award 2018 de titel ’Hairdresser of the year 2018’ in de wacht gesleept. Tijdens de awarduitreiking, die geldt als de oscar onder de kappers, werd ze gekozen uit 93 genomineerden, stuk voor stuk vooraanstaande kappers uit eigen land.

Voor Bianca werd het dubbel feest: ze ging ook nog eens met de ’Pers Award naar huis en viel tevens in de prijzen voor de regio Noord Holland.

Haar inzending van vier foto’s werd namelijk volop geroemd vanwege de vele variaties en het fantastische kleurgebruik. Van een bewegende, volle haardos tot en met fluffy haar, een kort rattenkopje en een avantgardistisch kapsel. „De serie kan zo in een modeblad”, aldus de jury die de 10-jarige ervaring van de winnares op waarde wist te schatten. Ze heeft immers al veel ervaring met het werken tijdens diverse modeshows, waaronder ook Fashion Week, en met producties die ze maakte voor diverse (inter)nationale modebladen. Maar ook voor de gewone klant blijft Bianca uiteraard oog houden. Haar kracht schuilt met name in het brengen van veel volume in het haar en ze heeft oog voor details waarbij ze met elk haar wel raad weet. Voor de beste kapster van Nederland was het gisteravond één groot feest en zodoende kon ze helemaal los gaan op de afterparty waarbij de populaire rocker Jett Rebel een mini-concert gaf.