Nieuws/Binnenland
1949209
Binnenland

Feyenoord in Kuip gehuldigd

ROTTERDAM - In de Kuip in Rotterdam is Feyenoord gehuldigd nadat de club zondagavond ten koste van AZ de KNVB-beker had gewonnen. Spelers en staf verschenen even na 14.30 op het veld van het stadion, waar het publiek al vanaf 12.30 uur terechtkon. Onder meer Robin van Persie sprak het publiek toe en de spelers maakten een ereronde. Verder waren er optredens van Lee Towers, Ronnie Flex en de Hermes House Band.

Verslaggever Niels Kalkman was bij de huldiging en deed live verslag. Zijn tweets vind je onderaan dit aritkel.

De tribunes van de Kuip waren aardig bezet, maar zeker niet allemaal vol. Volgens een schatting van de politie ging het om 14.000 mensen. Huldigingen van Feyenoord zijn normaal bij het stadhuis aan de Coolsingel, maar die gaat de komende tijd op de schop. Toen Feyenoord mei vorig jaar mei landskampioen werd, stonden er 150.000 fans op en rond de Coolsingel en het Stadhuisplein.

De politie sprak maandag na afloop van de huldiging over een mooi feestje. Wel werden dertien arrestaties verricht: elf wegens vuurwerk en twee wegens overtreding van een stadionverbod. Een van de verdachten werd opgepakt toen een jongen en een meisje lichtgewond raakten door een fakkel. Feyenoord won zondag de honderdste editie van de bekerfinale door doelpunten van Nicolai Jørgensen, Robin van Persie en Jens Toornstra.

’Troostprijs’

Misschien heeft het te maken met verzadiging, misschien met het onhandige tijdstip van maandagmiddag, maar de volledige drukte bleef uit. ,,Het blijft ook een beetje een troostprijs natuurlijk”, vindt supporter Koos, die aan de stationszijde stond te wachten tot hij naar binnen mocht.

Aan zijn stem is te horen dat de ‘troostprijs’ alsnog uitbundig is gevierd zondag. ,,Natuurlijk!”, brult de supporter. ,,Vooral omdat ze in 020 weer niets hebben.”

’Feyenoord-koorts’

Maar aan de andere kant van het stadion stonden vooral wel supporters die vooral het eigen succes vierden, in plaats van het falen van de rivaal. Onder hen veel kinderen, die last hebben van ‘Feyenoord-koorts’, zoals de 9-jarige Mike het noemt. Hij mag van zijn moeder niet op de foto. ,,Dan krijgen we gelazer met school, weetjewel.”

Mike heeft een nieuwe Feyenoord-shirt aan, en keek vooral uit naar Ronnie Flex. ,,Ik wist niet dat hij ook supporter was”, zegt hij verbaasd. ,,Leuk om hem gelijk te zien optreden.”