Nieuws/Buitenland
1950373
Buitenland

’Daar zou de politie niet zoeken’

Drugsdealend koppel stopt cocaïne in knuffel dochtertje

Niet de knuffelbeer uit het verhaal.

Niet de knuffelbeer uit het verhaal.

GENT - Een Albanees koppel stond maandagmorgen voor de rechter in het Belgische Gent vanwege het jarenlang dealen van cocaïne. Bij een huiszoeking vorig jaar deden agenten een opmerkelijke ontdekking. In de pluchen beer van hun 2-jarige dochter was tien gram onversneden cocaïne verstopt. Het duo riskeert tot dertig maanden cel.

Niet de knuffelbeer uit het verhaal.

Niet de knuffelbeer uit het verhaal.

De politie kwam de twee op het spoor na verklaringen van meerdere ’klanten’ van het koppel. „Ik was er zeker van dat mijn dochter nooit bij die beer kon, hij stond hoog op de kast”, verklaarde de vader van het meisje. „Die drugs zaten in de beer verstopt, omdat ik dacht dat de politie niet tussen het kinderspeelgoed zou zoeken.”

Moeder medeplichtig

Het Openbaar Ministerie vraagt dertig maanden cel voor de vader en twaalf maanden cel voor de moeder. „Mevrouw verkocht de drugs wanneer haar man niet thuis was en is dus medeplichtig”, aldus het OM.

„We zitten dus met een moeder die toelaat dat er drugs tussen het speelgoed van haar dochter verstopt worden om het weg te houden van de politie én die zelf ook drugs verkoopt”, merkte de rechter op.

130.000 euro

Naast de gevangenisstraffen vraagt het openbaar ministerie ook 130.000 euro verbeurd te verklaren. Dat geld zou het koppel dan moeten inleveren.

Op 14 mei doet de rechter uitspraak.