Nieuws/Binnenland
1951012
Binnenland

Bemanning Nederlands schip gekidnapt in Afrika

PORT HARCOURT - Twaalf bemanningsleden van het vrachtschip FWN Rapide van de Groningse rederij ForestWave zijn afgelopen weekend gekidnapt door Afrikaanse piraten. Het schip voer tussen Ghana en de Nigeriaanse haven Port Harcourt, toen het werd gekaapt door piraten. De piraten namen twaalf van de veertien bemanningsleden mee. Over hun lot is niets bekend. De bemanningsleden zijn volgens een woordvoerder van de rederij allemaal buitenlanders.

Twee achtergebleven bemanningsleden hebben het schip in veiligheid gebracht.

„Dit komt heel hard aan”, zegt woordvoerder Cor Radings. „We leven mee met onze bemanning en hun familieleden. Alle mogelijke autoriteiten zijn ingeschakeld. Onze eerste zorg is om in contact te komen met onze verdwenen bemanning. We maken ons zorgen”, zegt hij tegen De Telegraaf.

Volgens Nathan Habers, woordvoerder van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR), is er over deze zaak nog weinig bekend. „Internationaal gezien is er een laag niveau van dit soort kidnappingen, behalve dan in Somalië. Het is een onzekere tijd, vooral ook voor de famlieleden aan de kant. Het is een triest incident.”