Nieuws/Buitenland
1951657095
Buitenland

De terrassen in Luik gaan open, ’ongeacht wat de lockdownregels zullen zijn’

Luik - Terwijl we hier dinsdagavond vermoedelijk te horen krijgen dat de voorgenomen versoepelingen van 21 april nog op zich laten wachten, gaan de terrassen net over de grens open. De gouverneur van de Belgische provincie Luik heeft aangekondigd dat hij zich niet zal verzetten als de horeca op 1 mei de terrassen opent, ongeacht van wat het Overlegcomité woensdag beslist.

Dat meldt Het Nieuwsblad op basis van berichtgeving op RTL Info dinsdagochtend. Het Overlegcomité is een orgaan waarin vertegenwoordigers zitten van de verschillende (momenteel zes) Belgische regeringen.

In Luik bereiden horeca-uitbaters zich voor op een opening op 1 mei. De terrassen zullen dan ongeacht van wat het Overlegcomité beslist opengaan. Dat hebben velen beslist nadat de gouverneur van de provincie Hervé Jamar aangaf dat hij zich niet zou verzetten als de terrassen zouden opengaan op 1 mei.

Voor de burgemeester van Luik is het openen van de terrassen de oplossing om een einde te maken aan de vele lockdownfeestjes. „De Luikse politie is moe. Ze hebben steeds meer moeite om in te grijpen. Op de vraag of de politie zou ingrijpen op 1 mei antwoordde hij: „Voor de terrassen denk ik van niet.”

Verschillende burgemeesters van de provincie hebben al gezegd het initiatief te zullen volgen. Volgens de Waalse nieuwsdienst gaat het echter vooral over een manier om druk uit te oefenen voor het Overlegcomité van woensdag. Als er dan besloten wordt dat de horeca niet open mag, zal het wel voor problemen kunnen zorgen aangezien het over een federale beslissing gaat.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo