Nieuws/Buitenland
1951717
Buitenland

Wachten op glimp van Catherine

Margaret Tyler

Margaret Tyler

LONDEN - Natuurlijk mag Margaret Tyler niet ontbreken bij de geboorte van een nieuwe koninklijke prins. De 74-jarige inwoonster van Noord-Londen wordt wel de ’most loyalist royalist’ van het Verenigd Koninkrijk genoemd. En dus is ze ’so excited’ met de geboorte van een nieuwe prins.

Margaret Tyler

Margaret Tyler

Tyler staat geduldig te wachten nu een voorzichtig zonnetje doorbreekt bij het Londense ST. Mary ziekenhuis waar Catherine enkele uren geleden is bevallen van een zoon. Ze weet uit ervaring dat het nog wel even kan duren voor het koninklijk paar met de nieuwe loot aan de stam naar buiten treedt. Maar Tyler is geduldig. Ze wil de eerste blik van de uitgebreide familie voor geen goud missen.

Ze heeft het voor haar gevoel redelijk af laten weten, de afgelopen weken. Bij de geboorte van de andere kinderen van William en Catherine was ze iedere dag present. Maar nu heeft ze het al erg druk gehad met het komende koninklijke huwelijk van prins Harry en zijn verloofde Meghan Markle.„Iedereen wil een filmpje met me opnemen. Ik ga continu op en neer naar Windsor, zegt ze.Ik lijk wel een filmster.”

De Rotterdammer Jan-Willem Weijers ziet het allemaal glimlachend aan. Het is volstrekt toeval dat hij hier staat, laat hij weten. De medewerker van Akzo Nobel is in Londen voor een congres en zijn hotel is in de buurt, vandaar. „Ik zie me dit in Nederland nog niet zo snel doen”, reageert hij. „Maar ik was toch een beetje in een feeststemming”, zegt hij stralend, refererend aan de bekeroverwinning van Feyenoord op zondag.

Lorinda Kamerman en haar vriendin Tatiana Lesnikow hebben een speciaal ommetje gemaakt om bij het ziekenhuis de komst van de koninklijke baby te vieren. De twee Amerikanen wonen in de buurt en gaan rond deze tijd wandelen met hun baby’s. „Het is extra leuk dat het een jongetje is, zegt Kamerman, die net als haar vriendin een zoontje heeft gekregen. Die van haar is vier maanden oud, die van Titiana zeven maanden.

Nee, Kamerman en Lesnikow zullen volgende maand niet speciaal naar Windsor afreizen voor het huwelijk van Harry en Meghan. Maar het is natuurlijk wel leuk om een Amerikaanse in de koninklijke familie te krijgen. Dat maakt het toch bijzonderder.

Tyler is ’absoluut’ van de partij in Windsor. „Dit is een topjaar voor de koninklijke familie.Dat er nog vele mogen volgen.”