Nieuws/Buitenland

Juncker: lafaards ondermijnen EU-waarden niet

Hollandse Hoogte / Imago Stock & People GmbH

BRUSSEL - „De lafaards die deze aanvallen pleegden zullen onze veerkracht, compassie of onze democratieën niet ondermijnen.” Dat stelt Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie, in een verklaring zondag naar aanleiding van de aanslagen in Londen. Hij heeft de Britse premier Theresa May een brief met dezelfde boodschap gestuurd.

Hollandse Hoogte / Imago Stock & People GmbH

Juncker volgde de ontwikkelingen zaterdagavond „met ontzetting”, schrijft hij. „Ik weet dat de inwoners van Londen desondanks zullen doorgaan, net als de inwoners van Manchester ons nog zo kort geleden hebben getoond.”

Zie ook: Zeven doden bij terreur in Londen

De dubbele aanslag op London Bridge en Borough Market kostte zeven mensen het leven.

Solidariteit

De EU, haar lidstaten en haar bondgenoten overal ter wereld zijn solidair, aldus het hoofd van het dagelijks bestuur van de Europese Unie. „Samen zullen we de waarden die onze maatschappij vredig, democratisch, open en tolerant maken in stand houden.”

EPA

De slachtoffers en hun familie zijn in mijn gedachten, eindigt Juncker.

Ook EU-president Donald Tusk, die in Brussel de EU-regeringen vertegenwoordigt, noemt de gebeurtenissen „een nieuwe laffe aanval.” „Europa staat het Verenigd Koninkrijk bij in de strijd tegen terrorisme.”

Lees meer over