Nieuws/Buitenland
1953241593
Buitenland

Australische brandweer blij met regen, toch problemen verwacht

CANBERRA - De fikse regenbuien die momenteel in het zuidoosten van Australië vallen, zorgen voor blijdschap bij de brandweer in het gebied, maar kunnen op termijn ook tot problemen leiden. De staten Victoria, New South Wales en South Australia werden afgelopen maanden getroffen door hevige bosbranden, maar hebben nu te maken met veel regen.

„We hopen dat dit de komende dagen zo doorgaat”, laat de brandweer van New South Wales vrijdag weten. „De regen is de afgelopen 24 uur over de meeste getroffen gebieden gevallen. En dat is geweldig nieuws.” Het maakt het blussen van de branden een stuk makkelijker.

Toch waarschuwen de autoriteiten nu ook voor de hevige regenbuien. Als de gebieden vol stromen met water kan het voor brandweerwagens moeilijk zijn de verschroeide gebieden te bereiken. Ook is er een kans op overstromingen, omdat de verbrande grond het water niet kan vasthouden.

Hevige bosbranden

De bosbranden, die sinds decennia niet zo hevig waren, hebben enorme stukken land verschroeid. Zeker 28 mensen kwamen om, meer dan 2000 huizen zijn verwoest en veel dieren stierven. Duizenden Australiërs zijn geëvacueerd.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd