Nieuws/Binnenland
195355574
Binnenland

Geen verband tussen vechtpartij en dood Lukoki, wel aanhoudingen

ALMERE - De politie heeft geen verband gevonden tussen de dood van profvoetballer Jody Lukoki en een mishandeling die eerder heeft plaatsgevonden in Almere. Wel zijn de afgelopen periode vier mannen opgepakt voor die bewuste vechtpartij, van wie er op dit moment nog een vastzit. Dit meldt de politie woensdag.

De vechtpartij heeft in de vroege ochtend van 1 mei plaatsgevonden op straat in Almere. De 29-jarige Lukoki raakte hierbij gewond.

Vorige week werden drie van de verdachten opgepakt. Het gaat om een 36-jarige man uit Almere, een 35-jarige man uit Heino en een 23-jarige man uit Hilversum. Zij mochten na verhoor weer vertrekken. Dinsdag werd een 35-jarige man uit Almere opgepakt, die vrijdag wordt voorgeleid. De 35-jarige verdachte wordt verdacht van poging doodslag, de rest wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling. De verdachte die nog vastzit, is niet de vechtsporter die eerder ook gehoord is.

Lukoki stierf op 9 mei in het ziekenhuis. Uit onderzoek is echter gebleken dat er geen verband is tussen de mishandeling en zijn latere overlijden. Er is sectie op zijn lichaam uitgevoerd om hier duidelijkheid over te krijgen. De politie doet desgevraagd geen uitspraak over de exacte doodsoorzaak van de man.

Lukoki speelde in Nederland voor Ajax, SC Cambuur en PEC Zwolle. Hij keerde vorig jaar bij FC Twente terug in de Eredivisie, maar kwam als gevolg van een zware knieblessure niet in actie.