Nieuws/Binnenland
1954929229
Binnenland

Doden Sabrina en Monique niet bewezen

Sjonnie W. krijgt ruim 14 jaar cel

Sjonny W.

Sjonny W.

AMSTERDAM - De uitspraak kan niet anders worden omschreven dan als verpletterend voor de families: de rechtbank van Amsterdam vindt dat niet bewezen kan worden dat Sjonnie W. (45) betrokken is bij de dood van de 30-jarige Sabrina Oosterbeek en de 26-jarige Monique Roossien.

Sjonny W.

Sjonny W.

Hij is alleen veroordeeld tot veertien jaar en vijf maanden gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor het doden van de Roemeense Mirela Mos, en het verminken en verbergen van haar lichaam. Er worden zeven maanden op zijn straf in mindering gebracht, omdat de redelijke termijn voor berechting met zeven maanden is overschreden.

De moeder van Sabrina verliet meteen aan het begin van de uitspraak zeer geëmotioneerd de rechtszaal, toen duidelijk werd dat Sjonnie W. niet verantwoordelijk wordt gehouden voor het doden van haar dochter.

Ook al gaat de rechtbank er vanuit dat Sabrina niet meer leeft, haar lichaam is tot op de dag van vandaag niet teruggevonden en daarom valt ook niet vast te stellen dat ze door een misdrijf om het leven is gekomen, zegt de rechtbank.

Dna

Ook al vindt de rechtbank dat Sjonnie W. ,,verhullend” heeft verklaard over de momenten rond haar verdwijning, het is onvoldoende bewijs voor moord of doodslag.

Dat Monique Roossien door geweld om het leven is gekomen, staat wel vast. Maar niet dat Sjonnie W. daarbij betrokken was, zegt de rechtbank.

Anders ligt het in de zaak van Mirela Mos. Haar lichaamsdelen werden enkele dagen na haar verdwijning gevonden in een plantsoen in Amsterdam Zuidoost, verdeeld over enkele vuilniszakken. Het dna van Sjonnie W. werd gevonden op een van de zakken van de rol die was gebruikt om haar te verpakken. Sjonnie W. is op mensonterende manier met het lichaam van Mirela Mos omgesprongen, zegt de rechtbank, en verstopte haar letterlijk als oud vuil tussen de bosjes. Volgens de rechtbank is er zonder behandeling groot gevaar voor herhaling.

’Laatste grasspriet’

De familie van Sabrina Oosterbeek reageerde volledig verslagen op de uitspraak. De moeder verliet de zaal. Haar zus Kim en tante Yolanda van Hal zeiden dat de laatste hoop op duidelijkheid over wat Sabrina is overkomen met dit vonnis de bodem is ingeslagen. ,,Dat was de laatste grasspriet waaraan we ons vastklampten.”

Moeder Marion van Hall sprak zich eerder uit in De Telegraaf.

Moeder Marion van Hall sprak zich eerder uit in De Telegraaf.

De familie heeft nu alle hoop gevestigd op een hoger beroep. Zus Kim: ,,Het belangrijkste is dat Sjonnie W. niet op vrije voeten komt.”

Tante Yolanda: ,,Maar het aller- allerbelangrijkste is dat Sabrina wordt gevonden.”

De families van Monique Roossien en Mirela Mos waren niet bij de uitspraak aanwezig.

Bekijk hier alle updates terug: