Nieuws/Binnenland
1956138499
Binnenland

Drukte op Schiphol

Schiphol roept alle reizigers op niet naar luchthaven te komen

Reizigers in een vertrekhal van Schiphol.

Reizigers in een vertrekhal van Schiphol.

SCHIPHOL - Schiphol roept alle reizigers op niet meer naar de luchthaven te komen. Het is mede door de staking van medewerkers van KLM te druk. Met het oog op de veiligheid is verdere toestroom van passagiers niet verantwoord. Het gaat om passagiers voor alle vluchten, dus ook de vluchten die niet door KLM worden uitgevoerd.

Reizigers in een vertrekhal van Schiphol.

Reizigers in een vertrekhal van Schiphol.

Schiphol en partners doen er naar eigen zeggen alles aan om de situatie op de luchthaven beheersbaar te houden. Ze hebben het over een „uiterst en zeer vervelende” maatregel. De oproep geldt in ieder geval voor mensen die voor zaterdag 15.00 uur zouden vertrekken.

Reizigers wordt geadviseerd om contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij.

NS: Treinen blijven rijden

De treinen van en naar Schiphol blijven wel gewoon rijden, aldus een woordvoerder van de NS. Schiphol is voor velen een overstapstation en bovendien moeten mensen ook wég kunnen komen van de luchthaven, legt hij uit.

Wel geeft ook de NS aan reizigers aan dat het erg druk is op Schiphol en dat men daar rekening mee moet houden bij de reis. „Kijk even of je echt over Schiphol moet.”

Marechaussee: ’Situatie is stabiel’

De Koninklijke Marechaussee meldt dat de situatie op Schiphol „stabiel” is. Er hebben zich nog geen „incidenten” voorgedaan, aldus een woordvoerder van marechaussee.

De organisatie houdt de drukte goed in de gaten. „Als er bijvoorbeeld brand uitbreekt moeten we wel iedereen in veiligheid kunnen brengen.” De situatie wordt op dit moment nog niet als onveilig beschouwd.

Staat u op Schiphol in de drukte? We horen graag uw verhaal. Gebruik onze WhatsApp-tiplijn: +31613650952 - ook voor het sturen van foto’s en video’s.

Drukte op SchipholLees meer over dit thema en vind alle verhalen in een overzichtMeer lezen hierover