Nieuws/Buitenland
1956598
Buitenland

86-jarige overlijdt aan gevolgen van verwaarlozing

Dochter (68) laat bejaarde moeder jaar in stoel zitten

Ter illustratie.

Ter illustratie.

Staffordshire - Een vrouw uit de Engelse graafschap Staffordshire heeft haar 86-jarige moeder een jaar lang in een stoel laten zitten. De bejaarde vrouw overleed daardoor aan gevolgen van verwaarlozing en ontstekingen. De 68-jarige dochter heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf van 20 maanden gekregen.

Ter illustratie.

Ter illustratie.

Doreen Shufflebotham leed aan ernstige lichamelijke klachten in de maanden voor ze overleed, stelt de rechter in Stafford.

Lichamelijke klachten

Shufflebotham stierf op 6 september in 2016 nadat haar lichamelijke klachten waren verergerd, schrijft The Guardian. Ze had een breuk in haar dijbeen die geïnfecteerd was geraakt, ze leed aan longembolie, bloedvergiftiging, trombose en een acute bactieriële hersenvliesontsteking, stelt de politie van Staffordshire.

„Medische experts hebben ingeschat dat Doreen acht tot twaalf maanden lang niet meer heeft bewogen voor haar dood”, aldus de politie.

Bekentenis afgelegd

Drie dagen na de dood van haar moeder is Linda Farr gearresteerd. Kort daarna is ze aangeklaagd. Inmiddels heeft Farr ook bekend dat ze haar moeder ernstig heeft verwaarloosd.