Nieuws/Buitenland
1958419
Buitenland

Roy B. vrij in zaak Orlando: Hagenaar blijft wel verdachte

DEN HAAG - Hagenaar Roy B., die zondag werd aangehouden wegens betrokkenheid bij de dood van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam, is vrijgelaten.

Volgens het Openbaar Ministerie zijn er onvoldoende redenen om hem langer vast te houden. De 27-jarige B., die de afgelopen dagen in beperking zat en is verhoord op het politiebureau, blijft wel verdachte in de zaak. Tegelijkertijd wordt het sporenonderzoek voortgezet, aldus een woordvoerster.

Date bij visplas

Orlando had op zondagavond 18 februari een date bij de visplas in de Haagse wijk Ypenburg. Acht dagen later werd zijn lichaam gevonden op de plek waar Roy B. zijn vaste visstek heeft. De afgelopen dagen meldden zich diverse jongemannen die via homo-datingapps een afspraakje hadden met de Hagenaar.

Het contact had in veel gevallen plaats op de zelfgebouwde visboot van de Hagenaar. De zogeheten pontonboot met bed en verwarming werd recent door de politie gebruikt voor een zogeheten bodemdiepte-onderzoek in de plas. Bij dit onderzoek, dat volgens de politie nadrukkelijk ‘geen reconstructie betrof’, was destijds ook Roy B. aanwezig.

De politie laat weten nog altijd op zoek te zijn naar tips. ,,Iedereen die iets weet en zich nog niet heeft gemeld, vragen we contact met ons op te nemen. Dat kan ook anoniem.”