Nieuws/Binnenland
1958852737
Binnenland

Coronacrisis: woensdag 16 september

LIVE | Grote stijging coronabesmettingen op Curaçao

Nederlandse toeristen op Curaçao.

Nederlandse toeristen op Curaçao.

AMSTERDAM - Het aantal besmettingen met het coronavirus loopt in Nederland hard op. Dinsdag kwamen er 1387 positieve tests bij op een dag. ’Zorgelijk’, zegt minister De Jonge. De ziekenhuizen liggen echter nog leeg. Elders in de wereld is Israël weer in lockdown gegaan en kleuren steeds meer plekken voor vakantiegangers ’oranje’. Er zijn wereldwijd 939.000 coronadoden. Volg in dit liveblog het laatste coronanieuws.

Nederlandse toeristen op Curaçao.

Nederlandse toeristen op Curaçao.

Op Curaçao zijn woensdag 23 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat is het hoogste aantal in 24 uur. Daarmee zijn er 123 besmettingen op het eiland. Er liggen twee coronapatiënten in het ziekenhuis.

Een groot deel van deze nieuwe besmettingen zou hebben plaatsgevonden doordat een koor vorige week geoefend had. Dergelijke bijeenkomsten zijn verboden op Curaçao, juist om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Minister-president Eugene Rhuggenaath benadrukte woensdag dat de regering al verschillende maatregelen heeft genomen. Zo geldt er vanaf donderdag een avondklok en zijn veel activiteiten en evenementen verboden. Maar daarnaast is het volgens hem belangrijk dat iedereen ook de verantwoordelijkheid neemt om het risico op verspreiding zo klein mogelijk te houden.

Meer nieuws

Binnenland:

Buitenland:

Financieel-economisch:

Sport:

Entertainment: