Nieuws/Buitenland
1960328
Buitenland

Scholen halen analoge klokken weg want tieners kunnen niet klokkijken

Diverse scholen in het Verenigd Koninkrijk halen analoge klokken weg uit klaslokalen omdat tieners moeite hebben met klokkijken. Dat meldt The Telegraph. Leraren sloegen alarm omdat bij recente examens leerlingen massaal klaagden dat ze moeite hadden te zien hoe laat het was. Dit omdat ze naar analoge klokken keken, aldus een lerarenvakbond.

Volgens Malcolm Trobe, een vertegenwoordiger van de Association of School and College Leaders (ASCL), zijn jongeren gewend geraakt aan digitale apparaten en digitale tijden. „De huidige generatie jongeren is niet zo goed als de tijd aflezen van een traditionele klok dan oudere generaties, vertelt hij aan The Telegraph.

„Ze zijn gewend om een digitale representatie van de tijd op hun telefoon en hun computer te zien. Bijna alle apparaten die ze hebben zijn digitaal dus jongeren zien de tijd ook alleen nog maar digitaal”, aldus Trobe. Diverse leraren bevestigen aan The Telegraph de problemen van hun leerlingen met analoge klokken.

’Onnodige stress’

Trobe, een voormalig schoolhoofd, vindt dat leraren het hun studenten het zo gemakkelijk mogelijk moeten maken als mogelijk is tijdens examens. Een traditionele klok in het klaslokaal zou leerlingen onnodige stress bezorgen.

Volgens Trobe zijn digitale klokken ook beter omdat het de kans kleiner maakt dat je de verkeerde tijd afleest.

’Beetje treurig’

Wel vindt het voormalige schoolhoofd het een beetje treurig dat leerlingen moeite hebben met klokkijken. „Je hoopt erop dat jonge leerlingen wordt aangeleerd hoe ze moeten klokkijken, hoewel wij de voordelen van digitale klokken in klaslokalen zien.”