Nieuws/Binnenland
1960853228
Binnenland

Crowdfunding voor Primera-winkel Den Bosch levert meer dan 100.000 euro op

Ondernemer Maaike Neufeglise.

Ondernemer Maaike Neufeglise.

DEN BOSCH - Een crowdfunding-actie die website GeenStijl heeft opgezet voor de eigenaars van een gesloopte Primera-winkel in Den Bosch heeft tot nu toe 100.000 euro opgeleverd.

Ondernemer Maaike Neufeglise.

Ondernemer Maaike Neufeglise.

Ondernemer Maaike Neufeglise was te gast in de RTL-talkshow Jinek. Haar winkel in het centrum van de Brabantse stad werd maandagavond tijdens de rellen binnen een paar minuten volledig gesloopt.

In Jinek vertelde Neufeglise dat zij hartverwarmende reacties heeft ontvangen van mensen die haar aanboden te helpen met opruimen, die eten kwamen brengen of die telefoontjes pleegden en appjes met steunbetuigingen stuurden. Ook kreeg zij een telefoontje van premier Mark Rutte. „Het was een heel fijn gesprek”, stelde ze. Zij wilde juist omdat het zo’n fijn gesprek was niet delen welke details zij met de premier had besproken.

Dna-sporen

De forensische dienst van de politie is dinsdagmiddag urenlang bezig geweest met het veiligstellen van dna-sporen van de overvallers. Neufeglise deed een oproep namens alle ondernemers van Nederland aan de relschoppers om te stoppen: „Dit leidt tot niets, deze boodschap komt niet over. Je richt alleen maar schade aan.”