Nieuws/Binnenland
1961308940
Binnenland

Jongste verdachte slechts 15 jaar oud

Nederlandse tieners in Duitsland opgepakt met 800.000 euro aan drugs

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

KLEEF - De Duitse politie heeft tijdens een grootschalige grenscontrole drie Nederlandse tieners opgepakt wegens drugssmokkel. De jongste is een 15-jarige jongen uit Alkmaar. Hij zat in een auto die werd bestuurd door een 19-jarige plaatsgenoot. Ook een 17-jarige jongen uit Alkmaar reed mee. In de wagen vond de politie vijf pakketjes met harddrugs, met een straatwaarde van 800.000 euro.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Het drietal werd dinsdag op een parkeerplaats aan de A40 vlakbij de Nederlandse grens aangehouden. De drie waren volgens de Duitse politie onderweg naar Duisburg om daar pakketten per post naar Engeland te versturen. Zogenaamd ging het om poststukken van een bedrijf uit Duisburg voor voedingssupplementen voor krachtsport.

De vijf pakketjes bleken echter 11,5 kilo xtc, 10 kilo crystal meth en 750 gram amfetamine te bevatten. Bovendien had de 17-jarige een kapmes bij zich.

Het drietal hield na hun aanhouding de lippen stijf op elkaar. De 15-jarige mocht door zijn ouders worden opgehaald, beide anderen zitten nog vast.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop