Nieuws/Buitenland
1961578681
Buitenland

Aanvaller met machete in kerken Algeciras van terrorisme beschuldigd

MADRID - De 25-jarige Marokkaan die in het Zuid-Spaanse Algeciras in kerken met een machete een koster vermoordde en een priester zwaar verwondde wordt officieel beschuldigd van moord met terroristische doeleinden. Justitie in Madrid heeft dit bepaald en daarmee blijft de verdachte Yassine Kanjaa in hechtenis zonder kans op vrijlating onder voorwaarden.

Hij handelde in de ogen van de onderzoekers en rechters alleen.

De Marokkaan ging woensdagavond in Algeciras met een machete twee kerken binnen. De dader had voor zover bekend geen eerdere veroordeling en was niet bekend als mogelijke jihadist. In juni werd bepaald dat hij Spanje moest verlaten.

Kanjaa werd aangehouden nadat hij in de twee kerken, die tien minuten lopen van elkaar verwijderd liggen, eerst een priester en daarna in de tweede kerk een koster aanviel. De laatste is vrijwel onmiddellijk overleden.

Kanjaa zou Allahu akbar hebben geschreeuwd bij de aanslagen. Hij werd volgens Spaanse media korte tijd later gearresteerd vlak bij een andere kerk. De politie vermoedt dat dat zijn derde doelwit was.