Nieuws/Buitenland
1962694326
Buitenland

Zeeleeuw jaagt voetballers tot twee keer toe van veld

Voetballen en zeeleeuwen: geen handige combinatie.

Voetballen en zeeleeuwen: geen handige combinatie.

DUNEDIN - Een clubje voetballers in Nieuw-Zeeland keek raar op toen er afgelopen weekend opeens een enorme zeeleeuw het veld op hobbelde. Het zeezoogdier zat eerst nog braaf langs de lijn, maar toen het duel begon, stormde de zeeleeuw het veld op. De scheidsrechter bij de meisjeswedstrijd in het plaatsje Dunedin kon dan ook niet anders dan het duel stilleggen.

Voetballen en zeeleeuwen: geen handige combinatie.

Voetballen en zeeleeuwen: geen handige combinatie.

De indringer dwong de voetballers de wedstrijd voort te zetten op een naastgelegen veld, maar kort na de hervatting ’verhuisde’ de zeeleeuw doodleuk mee en kon er opnieuw niet gevoetbald worden.

Stokken

Meerdere toeschouwers wisten de zeeleeuw met stokken van het veld te jagen, melden lokale media. Het dier moest vervolgens de hele tweede helft van het duel op afstand worden gehouden. Uiteindelijk koos de zeeleeuw eieren voor z’n geld en droop af, terug naar de zee.

Vader Bradley stond langs de lijn naar de verrichtingen van zijn dochter te kijken. „Dit hebben we hier nooit eerder gezien. Gelukkig ging iedereen er verstandig mee om. De zeeleeuw kan er ook weinig aan doen dat dit voetbalveld zo dicht langs het strand ligt.”

Zeehond

De inwoners van Dunedin zien wel vaker beesten uit de zee het dorp in trekken. Zo zat er recent nog een zeehond op de drukke boulevard. De autoriteiten waarschuwen zeker twintig meter afstand te houden van zeeleeuwen en zeehonden. Als ze zich bedreigd voelen, kunnen ze agressief worden.