Nieuws
1963061
Nieuws

Delftse studenten helpen de hyperloop vooruit

Toekomstbeeld?

Toekomstbeeld?

DELFT - Studenten van TU Delft, die komende zomer meedoen aan de Hyperloop Pod-competitie van Elon Musk, gaan hun kennis en ideeën over de supersnelle trein delen via het internet. De nieuwe website wordt donderdag gelanceerd.

Toekomstbeeld?

Toekomstbeeld?

Door kennis te delen hopen de studenten de ontwikkeling van de hyperloop te versnellen. Op de website Hyperloop Connected zijn onder meer infographic-filmpjes en visieartikelen van publieke figuren en overheden te vinden. Het gaat om een samenwerking met andere Europese studententeams.

De hyperloop-experts van TU Delft.

De hyperloop-experts van TU Delft.

Volgens TU Delft zijn de studenten experts op een gebied waar maar weinig mensen iets over weten. De studenten zijn van mening dat kennis delen in plaats van afschermen, de manier is om de hyperloop vooruit te helpen. „Het afschermen van kennis is voor ons als technische studenten ouderwets”, zegt Charlotte Meerstadt namens Delft Hyperloop.

Belangrijk

„De meest succesvolle en snelgroeiende bedrijven zijn tegenwoordig vaak degenen die al hun kennis delen, omdat er dan een grotere beweging ontstaat waarin de technologie veel sneller ontwikkelt. Juist bij een nieuwe technologie als hyperloop, waar nog veel research en development voor nodig is, is dit belangrijk”, aldus de hyperloop-expert.

Elon Musk

De hyperloop, een razendsnelle trein in een vacuümbuis, is een idee van Elon Musk. Dat is de ondernemer achter PayPal, Tesla en SpaceX. Door de lage luchtdruk, tegen vacuüm aan, hebben de capsules amper wrijving waardoor ze snelheden ver boven de 1000 kilometer per uur kunnen behalen.

In januari 2017 wist een team van de TU Delft de eerste hyperloop-wedstrijd van SpaceX te winnen. In juli reizen zij af naar Californië om te strijden tegen negentien andere studententeams. Tijdens de competitie zal het gaan om snelheid.