Nieuws/Binnenland
1963874
Binnenland

Familie Ivana Smit hoopvol na bericht OM

Ivana Smit

Ivana Smit

Kuala Lumpur - Het Openbaar Ministerie heeft de advocaat en de familie van Ivana Smit toegezegd om gemaakte fouten te herstellen en de familie op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen in het politieonderzoek in Maleisië en hun eigen oriënterende onderzoek.

Ivana Smit

Ivana Smit

Morgen vindt het eerste inhoudelijke gesprek plaats tussen het Openbaar Ministerie en advocaat Sébas Diekstra, die de familie bijstaat.

Oom Fred Agenjo reageert namens de familie op de beloofde openheid. „Ik ben niet blij op dit moment, maar wel hoopvol dat we antwoorden krijgen op een deel van de vragen die ons al maanden kwellen. Ik hoop dat de houding van het OM in de toekomst opener zal zijn.”

Het Openbaar Ministerie wil niet reageren op vragen. „Het OM heeft hierover contact met de advocaat van de familie en zal deze contacten niet via de media laten lopen”, zegt woordvoerder Wim de Bruin.

Ivana Smit stierf in Kuala Lumpur op 7 december 2017. Haar naakte lichaam werd aangetroffen op een balkon op de zesde verdieping. Over haar dood heeft de familie nog steeds veel vragen.

Dinsdag werd bekend dat de Nederlandse overheid al sinds februari beschikt over gedetailleerde informatie van de politie uit Maleisië, het land waar Ivana stierf en waar het politieonderzoek werd uitgevoerd. De familie heeft sinds Ivana’s dood tientallen keren verzocht om meer informatie. Die werd niet verstrekt, terwijl die wel beschikbaar was.