Nieuws/Buitenland
1963973
Buitenland

Abou Jahjah niet blij met voet op koran

ANTWERPEN - De Belgisch-Libanese publicist Dyab Abou Jahjah dient een klacht in tegen het nieuwe boek van ex-Miss België en Vlaams Belang-politica Anke Van dermeersch. Op de cover staat de Vlaamse met haar hakken op de koran.

In het boek ’A.N.K.E. #PolitiekIncorrect’ vertelt Van dermeersch over haar sterke band met Filip Dewinter en onthult ze meer sappige roddels over politici en bekende Vlamingen. Ook de islam komt ruim aan bod. „Als ik feministen het dragen van een hoofddoek hoor verdedigen... dat gaat er bij mij niet in”, aldus de politica in een interview.

Volgens Abou Jahjah schoffeert het boek een hele gemeenschap en worden de anti-racisme- en anti-discriminatiewetten op verschillende punten overtreden, meldt HLN.be.

Vooral met de cover, waarop de politica ’de islam een hak zet’ heeft hij moeite. Abou Jahjah: „De koran is een heilig boek, dat plaatst men niet onder een schoen.”

Extremisten

Abou Jahjah wijst er ook op dat Van dermeersch zelf en haar partij „al jaren de moslimgemeenschap schofferen en aanzetten tot haat.” Hij waarschuwt dat het boek - dat volgens de publicist provocerend en beledigend is - gevaarlijk kan zijn. „Het kan de aandacht trekken van extremisten in het buitenland, met het gevaar dat zij hier jongeren komen radicaliseren en rekruteren.”

Het is volgens hem een unicum in de wereld dat dergelijk boek wordt gepubliceerd door een bekend figuur en politica. „Elders worden dergelijke boeken door zonderlingen geschreven.”