Nieuws/Buitenland
1965114668
Buitenland

Vrouw op toilet aangevallen door python van twee meter

Samut Prakan - Deze vrouw uit Thailand zal nooit meer zomaar op het toilet gaan zitten zonder te controleren of hij ’vrij’ is. Toen Boonsong Plaikaew vorige week naar de wc ging in haar huis in Samut Prakan kreeg ze de schrik van haar leven. Ze voelde een stekende pijn en zag dat ze bloedde. In een reflex stak ze haar hand tussen haar benen waarop een twee meter lange python haar in de vingers beet en aan haar hand bleef hangen.

Dat melden Australische media. Boonsong slaagde erin de slang van haar hand te trekken en rende schreeuwend om hulp naar buiten. Haar man deed snel de badkamerdeur op slot, belde een ambulance voor zijn vrouw en een dierenambulance voor de slang.

In het ziekenhuis zei de geschokte 54-jarige vrouw dat ze net klaar was met plassen toen de python toesloeg. „Ik had niet gezien dat de slang zich in de pot verstopt had. Toen ik ging zitten, werd ik aangevallen door het beest”, zei ze. Een geluk bij een ongeluk; de slang was niet giftig. Om het risico op infecties tegen te gaan kon Boonsong met een kuur antibiotica op zak snel weer naar huis.

Ondertussen ontfermden medewerkers van de dierenambulance zich over de python op de badkamer. Ze konden het dier vangen en in het wild weer vrijlaten. „Van nu af aan check ik eerst het toilet voordat ik ga zitten”, vertelt Boonsong.

En ze is niet de enige. Uit geschrokken reacties op Facebook blijkt meer mensen voortaan wel uitkijken voor ze gaan zitten. „Ik ga vanaf nu het toilet dubbel controleren”, schreef een persoon op Facebook. „Dat is een enorme slang. Ik denk dat ik niet meer naar het toilet zou gaan”, voegde een ander eraan toe. „Naar het toilet gaan zal nooit meer ontspannen zijn”, zei iemand anders.

Het gebeurt vaker dat een slang zich in het toilet ophoudt. In januari 2019 deed een vrouw uit Brisbane het licht niet aan toen ze haar badkamer binnenging. Ook zij werd gebeten toen ze ging zitten.