Nieuws/Binnenland
1965905366
Binnenland

Dit zijn de meest omstreden theoriën uit Gezond Verstand

Amsterdam - Het blad Gezond Verstand leidt tot veel ophef. Volgens politici zou het niet mogen worden verkocht in winkels. Anderen hekelen de reclames op NPO Radio1.

In een interview met De Telegraaf gaat oprichter Karel van Wolferen in op de kritiek.

Maar wat maakt het blad zo omstreden? Dit zijn drie opmerkelijke theoriën uit het blad.

9/11

’Zij die beseffen dat het voorgeschreven verhaal erover alleen maar kan kloppen als de wetten van de natuur toen een aantal uren niet in werking zijn geweest, mogen publiekelijk niet verder vragen. Het kost journalisten hun baan als ze er in de gevestigde media over schrijven, en de situatie voor docenten op universiteiten is niet veel beter’.

Covid-19 noodtoestand

’De mensheid heeft dit, op het niveau waarop het in vrijwel de hele wereld wordt afgedwongen, nooit eerder meegemaakt. (...) Wat eerst leek op maatregelen voor de volksgezondheid ging steeds meer lijken op een totalitaire machtsgreep met buitensporige boetes voor normaal gedrag, en regels die de maatschappij dusdanig lamlegden dat een permanente verminking ervan mag worden verwacht’.

Mondkapjes

’Het tirannieke van dit beleid werd nog duidelijker toen mondkapjesvoorschriften werden aangescherpt, terwijl het virus in geen velden of wegen meer te bekennen was, in elk geval geen hogere sterftecijfers veroorzaakte dan de normale griep’.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd