Nieuws
1966550
Nieuws

Geef jij je jonge kind een telefoon?

Michou en haar dochter

Michou en haar dochter

Een Britse moeder haalde zich onlangs boze reacties op de hals, toen zij in The Sun vertelde dat haar dochter (4) al een mobieltje heeft, zodat ze kan snapchatten en spelletjes spelen. Michou van der Meulen (38) gaf haar dochter Jacky (7) een half jaar geleden een van haar oude telefoons, wat ook niet bij iedere ouder in goede aarde viel. "Vloggen wil ik haar niet ontnemen."

Michou en haar dochter

Michou en haar dochter

Michou gaf haar dochter Jacky een oude iPhone die nog in een la lag. Jacky kreeg fotografielessen op school en mocht daarvoor een fototoestel of telefoon gebruiken. "Al snel had Jacky natuurlijk door dat ze die ook thuis kon gebruiken; zonder abonnement kun je natuurlijk wel op het WiFi. Zo kwam het dat ze er niet alleen op school mee bezig was, maar ook lekker thuis op de bank of op haar kamer."

Niet veel later ging Jacky bij een vriendinnetje spelen en nam ze haar telefoon mee. Michou werd erop aangesproken door de moeder van het vriendinnetje van haar dochter. "Het was duidelijk dat zij het niet vond kunnen, zo'n jong meisje met een telefoon. Ik schoot meteen in de verdediging.

Ze had toch geen abonnement? Ze kon er dus niet mee bellen, het ging alleen maar om een beetje foto's maken, vloggen en wat spelletjes doen. Wat is dan het verschil met een iPad? Toch zette haar verontruste reactie mij aan het denken."

Michou vindt dat kinderen vooral lekker buiten moet spelen. Maar telefoons horen wel bij de huidige tijd, zegt ze. Hoe pak jij dat aan met je kinderen?

Lees het hele interview met Michou op VROUW.nl.