Nieuws/Buitenland
1968926467
Buitenland

Proces rond dood George Floyd meteen uitgesteld

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie

MINNEAPOLIS - Het proces rond de spraakmakende dood van de zwarte Amerikaan George Floyd is meteen vertraagd. De rechter die is belast met de zaak tegen de van moord verdachte agent Derek Chauvin besloot het begin met minstens een dag uit te stellen.

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie

Het besluit volgt op een stap van de aanklagers. Zij willen de aanklacht tegen Chauvin uitbreiden en op dit moment buigt een andere rechtbank zich nog over dat verzoek.

Black Lives Matter-protesten

De dood van Floyd leidde wereldwijd tot massale Black Lives Matter-protesten tegen racisme en politiegeweld. De 46-jarige zwarte man stierf op 25 mei vorig jaar tijdens een arrestatie in Minneapolis. Hij werd ervan beschuldigd een vals biljet van 20 dollar te hebben gebruikt. De man werd in de handboeien geslagen en door drie agenten tegen de grond gehouden. Agent Chauvin drukte ruim 9 minuten met zijn knie op de nek van Floyd.

Het proces in Minneapolis had eigenlijk maandagochtend plaatselijke tijd moeten beginnen met de selectie van juryleden. Er zijn zeer strenge veiligheidsmaatregelen getroffen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop