Nieuws/Binnenland
1969962959
Binnenland

Politie zoekt in Brabantse bossen verder naar vermiste Silvana

HOOGELOON - De politie heeft maandag in de bossen rond het Brabantse Hoogeloon het zoeken hervat naar de 36-jarige Silvana Heber uit die plaats. Ze is sinds zaterdag vermist. Familieleden sloegen alarm toen ze niet kwam opdagen bij een afspraak.

De politie heeft haar partner, een 41-jarige man, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing. „Voor haar welzijn wordt gevreesd. We sluiten niet uit dat ze slachtoffer is van een misdrijf”, meldde de politie zondag.

De man is zaterdag aangehouden voor nader onderzoek en is verhoord. Omdat het verhoor geen informatie over de verblijfplaats van de vrouw heeft opgeleverd blijft de man voorlopig in volledige beperking vastzitten. Dat betekent dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben. Naast de zoektocht in de bossen is de politie een uitgebreid buurtonderzoek gestart. Mensen die camerabeelden uit de omgeving waarop mogelijk iets te zien is wordt opgeroepen zich te melden.

Ook is inmiddels duidelijk dat Silvana de relatie met haar partner al had verbroken. Ze zou elders in Hoogeloon gaan wonen met haar twee dochters. Ze zou kort voor haar verdwijning nog wat laatste spullen op hebben willen halen in de bungalow van haar partner, voordat ze spoorloos verdween.

Veteranen Search Team

In het buitengebied van Hoogeloon is het een komen en gaan van zoekteams en leden van de mobiele eenheid. Ook speurhondenteams zijn ingezet, evenals een helikopter. In totaal zo’n zestig vrijwilligers van het Veteranen Search Team zijn op komen dagen na een oproep om mee te komen helpen. „Voor een groot deel zijn dat oud-militairen”, zegt woordvoerder Inno Rutting van de organisatie. „Wij komen zo’n vijftig tot zestig keer paar jaar in actie. Op gezag van de politie zoeken wij systematisch gebieden af. Onze motivatie is om zaken op te lossen maar ook om gebieden uit te sluiten. Belangrijkste is natuurlijk de achterblijvers van iemand die wordt vermist zekerheid te geven. Pakweg vijftig procent van de zaken waar we worden ingezet, is op een of andere manier succesvol.”

In het geval van de vermiste Silvana worden vooral bosgebieden- en percelen afgezocht. In rijen wordt met behulp van stokken elke centimeter van het bos uitgekampt. „Die stokken zijn niet om ergens in te prikken, maar vooral om zelf niet te dicht bij de vindplaats te komen om zo eventuele sporen niet te verstoren.”

Waarom ergens in een specifieke zaak wordt gezocht, weten de zoekteams niet. Er wordt gezocht op plekken die de recherche aangeeft. Wat voor de politie aanleiding is om in deze zaak in de nabije bossen van Hoogeloon te zoeken, is niet bekendgemaakt. Verdachte Marlon B. Zit in beperking en zou ook na uitgebreide verhoren niets verklaard hebben over de vermissing van Silvana. Naast de zoektocht probeert de politie ook camerabeelden te krijgen die meer kunnen verklaren. Ook is een buurtonderzoek ingesteld.

De politie zegt dat er morgen (dinsdag) waarschijnlijk ook nog door zoekteams verder wordt gespeurd naar de vermiste Silvana. „We hebben waarschijnlijk nog niet alles kunnen doen wat we willen. We zoeken naar aanleiding van aanwijzingen. Niet van de verdachte, maar andere tips. Denk aan mensen die iets hebben gezien of een auto hebben zien rijden.”

Tips? De Telegraaf Tiplijn is per Whatsapp te bereiken