Nieuws/Binnenland
1970754231
Binnenland

OM eist 2 jaar cel om ontvoering 6-jarig meisje in Weert

ROERMOND - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag twee jaar celstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk, geëist tegen een 25-jarige man uit Weert wegens de ontvoering van een 6-jarig meisje. Volgens het OM heeft de man op 6 juni 2018 een willekeurig meisje in Weert van de weg geplukt en in de kofferbak van zijn auto geduwd. Vervolgens zou hij met het opgesloten en angstige kind hebben rondgereden.

De vrijheidsberoving was van korte duur. Enkele straten verderop liet hij haar volgens het OM weer vrij. Het meisje had veel misbaar gemaakt.

Het is niet duidelijk geworden waarom de man dit heeft gedaan. Uit psychologisch onderzoek is gebleken dat hij geen pedofiele gedachtes zou hebben.

De verdachte heeft steeds gezegd dat hij zich niets meer van het voorval kan herinneren. Een psycholoog kwam na onderzoek met de diagnose ’dissociatieve amnesie’, dat is als iemand belangrijke herinneringen die met hemzelf te maken, niet uit het geheugen kan opdiepen. Het OM was „zeer verbaasd” over deze diagnose, die slechts zelden gesteld wordt.

De rechtbank in Roermond doet op 13 maart uitspraak.