Nieuws/Binnenland
1971960
Binnenland

Korans uitgedeeld op Koningsdag

DEN HAAG - In acht steden zijn op Koningsdag leden van Dawah op Straat (DOS) opgedoken die korans uitdelen. In Den Haag leidde dit tot verontwaardiging bij bezoekers van de vrijmarkt.

De organisatie, die zich vooral profileert op internet, deelt onder het motto ‘waarom islam’ felgele flyers uit met de tekst ‘Wat is jouw doel?’ De aanhangers presenteren zich ‘als moslims die er bewust voor hebben gekozen om een islamitisch leven te leiden’.

Op haar website zegt Dawah op Straat dat ze „het islamitische bewustzijn bij de mensen willen aanwakkeren en hen wil stimuleren om de islamitische wetgevingen in acht te nemen en te houden”.

’Koningsdag is een neutraal feest’

In Den Haag hebben zich drie heren geposteerd op de vrijmarkt aan de Frederik Hendriklaan. Op een tafeltje liggen paars gekafte pocketkorans op een kleed met de tekst ‘Is life just a game?’. Langslopend publiek wordt aangesproken en krijgt een folder in de hand gedrukt. Sommige bezoekers zijn hier niet van gediend. ,,Koningsdag is een neutraal feest. Daar zou geen plek moeten zijn voor politieke of godsdienstige uitingen”, zegt een 56-jarige bezoeker van de vrijmarkt.

Leden van Dawah op Straat staan tevens in Amsterdam, Almere, Bussum, Hilversum, Huizen, Rotterdam en Utrecht.