Nieuws/Binnenland
1973842
Binnenland

Virtueel monument WOII moet herinnering levend houden

HILVERSUM - Met een virtueel monument in de vorm van de website oorlogsverhalen.com willen verschillende grote partijen die betrokken zijn bij de nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog de herinnering aan deze periode blijvend levend houden. De site is een initiatief van documentairemakers Pia van der Molen en Michiel Praal.

De twee hebben op oorlogsverhalen.com in eerste instantie de verhalen gezet die ze in de loop van de jaren over de Tweede Wereldoorlog hebben gemaakt. Met als doel dat iedereen van historicus tot journalist en geïntereseerde vrij uit het materiaal kan putten. Van der Molen en Praal hopen en zien al dat hun voorbeeld navolging krijgt.

De pagina wordt gesteund door belangrijke partijen zoals het Comité 4 en 5 mei, Het V-fonds en de Oorlogsgravenstichting. Op telegraaf.nl kunt u elke dag tot en met 4 mei voorproefjes zien van wat oorlogsverhalen.com te bieden heeft. Het eerste is het verhaal van Eduard Spetter die eerst het bombardement op Rotterdam en daarna de Jodenvervolging wist te overleven.