Nieuws/Binnenland
1973970390
Binnenland

Ook kluisjes Sziget vol drugs

AMSTERDAM - Opnieuw heeft de Hongaarse politie een bergplaats gevonden waar de gearresteerde Nederlandse drugsdealers hun xtc, marihuana en andere verdovende middelen hadden opgeslagen. Bagagekluizen op het festivalterrein van Sziget waren volgestouwd met narcotica.

Dat meldt de Hongaarse politie. Eerder werd er een grote hoeveelheid drugs in de tent van de Nederlanders gevonden, en zo’n 17 kilo in hun auto, ter waarde van enkele tonnen. De verdachten wilden niet zeggen waar die Volkswagen Caddy stond, maar de politie wist deze toch te vinden.

Op het festival worden bagagekluizen voor een klein bedrag verhuurd aan bezoekers die niet de hele tijd met hun spullen willen slepen. Ook de 21-jarige topsprinter Roelf B. en zijn schoolvriend Gert-Jan N. (22) huurden er enkele, die inmiddels zijn geopend door rechercheurs.

Flyeren

De twee werden opgepakt nadat er veel andere festivalgangers hun tent in en uit gingen. Er zou zelfs een rij hebben gestaan. Ook deelden ze geprinte flyers uit met prijslijsten. Het nummer dat op die flyer staat is niet meer bereikbaar. Maar op WhatsApp hebben de twee wel een boodschap staan dat ze ‘de beste en meest betrouwbare service’ verlenen.