Nieuws/Binnenland
1974067577
Binnenland

Gigantisch transport van 200 meter lange brug Rotterdam

Rotterdam - Het megatransport van de tijdelijk in Rotterdam aanwezige Suurhoffbrug is vannacht van start gegaan. Het gevaarte is 200 meter lang, 40 meter hoog en 20 meter breed.

De constructie wordt op pontons door het centrum van Rotterdam gevaren met als eindbestemming; de Maasvlakte. Met de lengte van de sleep- en duwboot meegerekend is de totale constructie zo’n 250 meter lang.

De tijdelijke variant van de Suurhoffbrug komt naast de bestaande te liggen over de A15. De brug komt naast de al bestaande Suurhoffbrug te liggen. Die wordt namelijk gerenoveerd. Om tijdens de renovatie verkeershinder te voorkomen, gaan beide bruggen open om de verkeerslast bij elkaar weg te nemen.

De Suurhoffbrug heeft een route afgelegd langs de voorbouwlocatie in Krimpen aan den Ijssel, waarna hij de Hef, de Koninginnebrug, de Erasmusbrug en de Botlekbrug heeft gepasseerd. Komende nacht zal hij nog langs het Hartelcomplex en de Harmsenbrug komen.

De route die de Suurhoffbrug aflegt.

De route die de Suurhoffbrug aflegt.

Van de nacht van 14 op 15 mei wordt de brug vervolgens geplaatst naast de Suurhoffbrug. Rijkswaterstaat laat in een persbericht weten dat zowel het transport als de plaatsing afhankelijk is van het weer en het getij.

Omdat veel bruggen in Zuid-Holland aan het verouderen zijn is de Suurhoffbrug een van de dertien bruggen die zal worden vervangen of gerenoveerd.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo