Nieuws/Binnenland
1974150931
Binnenland

Vermeende neonazi Heerlen mag uitgeleverd aan Duitsland

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

KARLSRUHE - Fadi J., een Duitse inwoner van Heerlen, mag worden overgeleverd aan Duitsland. De Duitse justitie verdenkt de man van onder meer uitingen van Jodenhaat. Hij zou oprichter zijn van een groep die online haatberichten verspreidt, de Holocaust ontkent en de misdaden van het naziregime bagatelliseert. De beheerders van de website probeerden actief leden te werven.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Volgens de Duitse justitie is de man een van de leiders van de antisemitische Goyim Partei Deutschland die de nazi-ideologie zou verspreiden. De 36-jarige man werd op 16 juli in Heerlen gearresteerd. Op diezelfde dag werd in Berlijn een ander leidend figuur van de rechts-extremistische groepering gearresteerd. In meerdere Duitse deelstaten deed de politie onderzoek naar nog eens zes verdachten.

De rechtbank in Amsterdam bepaalde woensdagavond dat de man aan Duitsland kan worden overgeleverd. De uitgewezen man heeft de Duitse nationaliteit, maar woont van jongs af aan in Limburg.

Jodenvrij

De arrestatie van Fadi J. maakt deel uit van een groot offensief van de Duitse justitie tegen de partij, die vooral op internet actief is. Goyim staat voor ’niet-Joods’. De leden van de partij willen Duitsland Jodenvrij maken.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd