Nieuws/Binnenland
1974311450
Binnenland

Britse virusmutatie gevonden bij zorginstelling en in ziekenhuis

Afbeelding ter illustratie.

Afbeelding ter illustratie.

ERMELO - Drie cliënten en twee medewerkers van een zorginstelling in Ermelo zijn besmet met de Britse variant van het coronavirus. Een woordvoerster van de zorginstelling, ’s Heeren Loo, bevestigt vrijdag berichtgeving hierover door Omroep Gelderland. Ook bij vier medewerkers van een Zeeuws ziekenhuis zou de virusmutatie de kop op hebben gestoken.

Afbeelding ter illustratie.

Afbeelding ter illustratie.

Het gaat om een zorginstelling waar mensen wonen met een verstandelijke beperking. In totaal wonen daar bijna achthonderd mensen. De zieke bewoners zijn opgenomen in een speciale corona-unit.

De drie wonen samen met elkaar in een huis, samen met nog eens drie anderen. Mogelijk zijn ook die andere drie besmet geraakt. De GGD doet onderzoek. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de besmetting is.

Volgens de woordvoerster zijn de bewoners van het huis niet in contact geweest met andere bewoners van het zorgpark. Het park is voorlopig dicht voor bezoek.

Het park is een van de 1100 locaties die ’s Heeren Loo heeft in Nederland. De organisatie heeft ongeveer 14.000 cliënten. ’s Heeren Loo begint volgende week met vaccineren.

Vaststelling virusmutatie in ziekenhuis

Ook bij een aantal medewerkers van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Goes is de Britse variant gevonden. De besmette mensen zijn inmiddels weer herstellende, laat het ziekenhuis weten. De GGD is op de hoogte gesteld en die zal bepalen of er vervolgstappen nodig zijn. Volgens de Zeeuwse krant PZC gaat het om vier medewerkers.

Het ziekenhuis drukt medewerkers, patiënten en bezoekers op het hart de coronamaatregelen na te leven. „Gelukkig zijn onze collega’s weer herstellende, maar het heeft ons er wel toe aangezet alle maatregelen zowel onder medewerkers als voor onze patiënten en bezoekers nogmaals onder de aandacht te brengen en waar nodig aan te scherpen”, zegt Sjors van Lieshout van het ADRZ. „Respecteer de regels van de lockdown, blijf thuis, bij klachten laat je testen, draag een mondmasker en houd vooral afstand.”

Het ziekenhuis laat verder weten dat patiënten met een afspraak gewoon bij het ADRZ terechtkunnen. „Het ziekenhuis doet er alles aan zo veilig mogelijke zorg te bieden. Ze hebben daar wel de medewerking van ons allemaal bij nodig.”