Nieuws/Buitenland
1974354
Buitenland

Verpleger gearresteerd op verdenking van doodslag

Belgisch onderzoek naar 21 verdachte sterfgevallen

NAMEN - Het Belgische openbaar ministerie heeft een groot onderzoek geopend naar 21 verdachte sterfgevallen in Namen in de voorbije jaren. Een verpleegkundige is inmiddels opgepakt. Hij wordt van doodslag verdacht.

Een opmerkelijke statistiek: in de eerste negen maanden van 2017 werden er in de regio Namen veertien moorden gepleegd. Volgens de kranten van Sudpresse is een veelvoud daarvan zelfs gepleegd in hetzelfde rusthuis, en wel door één en dezelfde verpleger.

Het gaat om een getrouwdeman uit 1975, een vader ook, die als verpleger werkt in het rusthuis in La Méridienne in Meux (Namen). Hij zit in de cel op verdenking van doodslag. De recherche onderzoekt of de man in verband gebracht kan worden met de andere strafbare feiten.

Insuline

De bal kwam in de zomer van 2017 aan het rollen toen een familie een klacht kwam indienen na het overlijden van een naaste die de dag ervoor nog in prima conditie was. „De man heeft insuline geïnjecteerd, waardoor die persoon omgekomen is”, zegt een bron dichtbij het onderzoek tegen Het Nieuwsblad.

Sindsdien zit de verpleger in voorlopige hechtenis en zijn meerdere lichamen onderzocht. De advocaat van de verpleger, Cédric Bernès, ontkent de feiten. „Mijn cliënt is inderdaad opgepakt, maar hij ontkent waar hij van wordt verdacht.”