Nieuws/Buitenland
197500
Buitenland

Agent aangevallen met hamer bij Notre-Dame

PARIJS - UPDATE 18.40 uur - Een man heeft dinsdag in Parijs op de trappen van de beroemde kathedraal Notre-Dame in het centrum van de stad een politieman aangevallen met een hamer. De agent raakte lichtgewond. De afdeling terrorismebestrijding van het Franse Openbaar Ministerie doet onderzoek.

De belager werd door toegesnelde agenten neergeschoten. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. Hij zou in zijn borst zijn geraakt.

’Dit is voor Syrië’

De aanvaller had een identiteitskaart bij zich met de afbeelding van een Algerijnse student, maakte minister Gérard Collomb van Binnenlandse Zaken bekend. De dader zou bovendien „dit is voor Syrië” hebben geroepen. Het lijkt erop dat de man alleen handelde.

De aanval zorgde voor paniek bij de door toeristen drukbezochte Notre-Dame. De politie riep via Twitter mensen op weg te blijven van de populaire bezienswaardigheid. Zo’n negenhonderd mensen waren in de kathedraal aanwezig toen de aanval plaatshad. Zij mochten pas na ruim twee uur wachten naar buiten.

Situatie onder controle

De situatie is volgens de politie onder controle. Uit voorzorg zijn verschillende metrostations in de buurt van de kathedraal nog gesloten.