Nieuws/Buitenland
1976773060
Buitenland

Turkse badplaats Bodrum haalt coronaschade in: 48 euro voor kebab

BODRUM - Een strandtent in het populaire Turkse Bodrum heeft een manier gevonden om de financiële schade van de coronacrisis goed te maken. Ze hebben besloten de prijzen flink omhoog te gooien. Zo moeten toeristen 48 euro voor een broodje kebab betalen.

Dat blijkt uit een rekening die een toerist op sociale media gedeeld heeft. Een colaatje of een dubbele espresso kosten 8 euro. Ook het peperdure Maçakızı Hotel heeft een manier gevonden om de misgelopen inkomsten te compenseren: mensen die daar een duik in de zee willen maken moeten zo’n 70 euro aftikken, zo melden Turkse media. Van het lopend buffet kan voor zo’n 45 euro gebruik gemaakt worden.

Het lijkt er overigens op dat de klant die het bonnetje online plaatste wel wat geld te makken heeft, er moest in totaal bijna 300 euro worden betaald.

De burgemeester van Bodrum, Ahmet Aras, laat weten dat bedrijven het moeilijk hebben en dat de stad verantwoordelijk is om te pakken wat ze kunnen van de toeristen, „tot op de laatste cent.” Tijdens een persconferentie laat hij weten: „Het maakt mij niet uit of iemand veel geld wil betalen voor kebab.” Volgens Aras zijn er nog genoeg plekken waar voor omgerekend een paar euro een broodje kebab gehaald kan worden.