Nieuws/Buitenland
1977042905
Buitenland

Kleinkinderen Elizabeth houden zaterdag wake bij kist

LONDEN - Alle kleinkinderen van koningin Elizabeth houden zaterdagavond een wake bij de kist in Westminster Hall. De acht staan, zonder hun partners, een kwartier bij de kist. Vrijdagavond nemen de vier kinderen van Elizabeth deel aan een wake.

Prins William staat zaterdag aan het hoofd van de kist, zijn broer prins Harry aan de voet. Naast William staan de kinderen van prinses Anne, Zara Tindall en Peter Philips. Bij Harry staan de dochters van prins Andrew, de prinsessen Beatrice en Eugenie. De kinderen van prins Edward, Lady Louise en James, burggraaf van Severn, staan in het midden.

Tekst gaat verder onder de video. Video: vrijdagavond hielden de kinderen van koningin Elizabeth een wake.

Harry mag bij de wake zijn militair uniform weer dragen. Volgens Britse royaltyverslaggevers heeft koning Charles een uitzondering gemaakt voor zijn zoon, die geen officiële taken meer uitvoert voor het Britse koningshuis. De prins en oud-militair mag geen uniform meer dragen sinds hij een stap terug deed binnen het Britse koningshuis en hij zijn eretitels kwijtraakte.

Britse royaltyverslaggevers melden ook dat de kleinkinderen op verzoek van koning Charles deelnemen aan de wake, de zogenoemde ’Virgil of the Princes’. De acht zouden „heel graag” hun respect betuigen aan hun oma, die vorige week donderdag op 96-jarige leeftijd overleed.

De vier kinderen van Elizabeth nemen vrijdagavond deel aan een wake in Westminster Hall. Voor prins Andrew, die zijn taken moest neerleggen vanwege beschuldigingen van seksueel misbruik, zou geen uitzondering zijn gemaakt en hij draagt dan ook geen militair uniform.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop