Nieuws/Buitenland
1977349512
Buitenland

Chinese miljoenenstad Xi’an test 13 miljoen inwoners op corona

Inwoners van Xi’an worden getest.

Inwoners van Xi’an worden getest.

XI’AN - De Chinese stad Xi’an, wereldberoemd om het terracottaleger dat er is opgegraven, test zijn 13 miljoen inwoners op het coronavirus. De autoriteiten hebben dat besloten vanwege een nieuwe uitbraak. Er zijn zorgen dat het virus zich flink verspreid voorafgaand aan een periode waarin veel mensen op reis gaan.

Inwoners van Xi’an worden getest.

Inwoners van Xi’an worden getest.

Dinsdag werden in de stad 42 nieuwe besmettingen geregistreerd, waarmee het totaal sinds 9 december stijgt naar 91. Scholen en de kinderopvanglocaties zijn dicht en diverse binnenlocaties waar veel mensen komen ook. Volgens Chinese staatsmedia moet kantoorpersoneel een negatieve testuitslag van maximaal twee dagen oud hebben.

Strenge maatregelen zorgen in China voor een beperkte verspreiding van het coronavirus, maar het land heeft zo nu en dan te maken met uitbraken. Het voorkomen van infecties is nu extra belangrijk omdat over ruim een maand het Chinees Nieuwjaar wordt gevierd, een feestdag waarvoor veel Chinezen naar familie reizen. Kort daarna beginnen de Olympische Spelen in Beijing.