Nieuws/Binnenland
1979004
Binnenland

26-jarige man uit Soest vermist na Koningsdag

SOEST - Een 26-jarige man uit Soest is sinds zondagmorgen 02:00 vermist. De politie van Friesland is naar hem op zoek. Hij was in Franeker om daar met twee vrienden Koningsdag te vieren.

Volgens de politie gaat het om Dénis Joren Heinen.

De politie doorzoekt het terrein van de Franeker Watersport Vereniging, meldt Omrop Fryslân. Dénis Joren Heinen verbleef daar samen met zijn vrienden in een zeilboot in de haven.

Onderzoek gestart

Op dit moment zoekt toezicht te water van de politie in het water rondom de jachthaven en in de boothuizen. Daarnaast houdt de politie een buurtonderzoek en wordt er gekeken of er camera’s aanwezig zijn in de nabije omgeving om beelden op te vragen.

Forensisch rechercheurs stellen sporen veilig die zij eventueel in en rondom de boot vinden. Het landelijk team onderwater zoekingen ondersteunt de zoekactie, meldt de politie middels een persbericht.

Signalement

Dénis Joren Heinen droeg voor hij verdween een lichte spijkerbroek met gaten, een rood vest met capuchon en een zwarte pet. Hij heeft een slank postuur en kort haar.

Zondagochtend hebben zijn vrienden de man voor het laatst gezien. Toen hij 's avonds nog steeds spoorloos was, is de politie ingeschakeld.