Nieuws/Binnenland
1979322568
Binnenland

LIVE | België en Duitsland raden ook reizen naar Utrecht af

AMSTERDAM - Het aantal besmettingen met het coronavirus loopt in Nederland hard op. Tegelijk valt het dodental nog mee vergeleken met de eerste golf. Elders in de wereld is Israël weer in lockdown gegaan en kleuren steeds meer plekken voor vakantiegangers ’oranje’. Er zijn wereldwijd 963.000 coronadoden, van wie zo’n 200.000 in de VS. Volg in dit liveblog het laatste coronanieuws.

Duitsland beschouwt inmiddels ook de provincie Utrecht als risicogebied voor corona. Vorige week bestempelden de Duitse autoriteiten Noord- en Zuid-Holland al tot risicogebied. Reizigers moeten zich bij terugkeer op corona laten testen. De autoriteiten hopen met die bepaling vakantiegangers af te schrikken naar risicogebieden te gaan.

Eerder woensdag kondigden de Belgen aan Utrecht vanaf vrijdag de code rood te geven, omdat het coronavirus ook daar weer snel om zich heen grijpt. De Belgische code rood betekent tot vrijdag nog een reisverbod, maar vanaf die dag wordt de code wat afgezwakt en wordt het een dringend advies niet te gaan. Wie twee dagen of langer in Utrecht doorbrengt en vervolgens naar België reist, moet wel een coronatest ondergaan en in quarantaine.

Voor Noord- en Zuid-Holland gold sinds vrijdag al een code rood.

Meer nieuws

Binnenland:

Buitenland:

Financieel-economisch:

Sport:

Entertainment: