Nieuws/Buitenland
1982337
Buitenland

Eén dode en vier vermisten door gigantische brand in Brazilië

Sao Paulo - In de Braziliaanse stad Sao Paulo is een flatgebouw ingestort nadat er brand was uitgebroken. Braziliaanse media melden dat er zeker één persoon om het leven is gekomen, vier anderen worden vermist.

Waarschijnlijk brak de brand kort na 2.00 uur (plaatselijke tijd) uit op de vijfde verdieping na een gasexplosie, meldde radiozender Rádio Bandnews FM.

Vijftig gezinnen

Het ingestorte gebouw, een voormalige post van de federale politie, is twintig verdiepingen hoog en wordt met tussenpozen bewoond door dakloze krakers, aldus de nieuwssite Uol.com. In het pand zouden op het moment zo’n vijftig gezinnen wonen. Het merendeel van hen was ten tijde van de brand al buiten het gebouw. Voordat de flat instortte hebben de hulpdiensten enkele bewoners met rookvergiftiging en schaafwonden behandeld.

Het vuur zo ook zijn overgeslagen naar aangrenzend gebouw. De flat staat in het centrum van de grootste stad van Zuid-Amerika.

Videobeelden vanuit een nabijgelegen gebouw toonden vlammen die uit de onderste en middelste verdieping van het getroffen gebouw kwamen voordat het plotseling instortte.