Nieuws/Binnenland
1983899786
Binnenland

Een been verbrijzeld, ander geamputeerd

Inzameling garagehouder na horroravond op kermis

Marco Van As verloor een been na een horrorongeluk op de kermis.

Marco Van As verloor een been na een horrorongeluk op de kermis.

WIJCHEN - Het is dé nachtmerrie van iedere kermisbezoeker. Een ritje in een spectaculaire attractie dat eindigt in het ziekenhuis. Voor Marco van As en zijn zoontje werd de nachtmerrie werkelijkheid op de jaarlijkse kermis in Wijchen (Gld.), ruim twee weken geleden. Een regelrechte horroravond.

Marco Van As verloor een been na een horrorongeluk op de kermis.

Marco Van As verloor een been na een horrorongeluk op de kermis.

Vader en zoon zaten maandagavond 16 september samen in één van de zestien gondels, die tot op een hoogte van vijf meter aan de carrousel van de Deca Dance-attractie draaien.

Bekneld

Op het moment dat Van As merkte dat hun gondel afbrak en vreesde dat ze bekneld zouden raken tussen de gondel en de vloer van de attractie, wist hij met een uiterste krachtsinspanning zijn acht-jarige zoontje uit de gondel te gooien, waardoor het jochie ’slechts’ een polsbreuk opliep.

Zelf raakte Van As volledig bekneld tussen gondel en vloer van de attractie, waarna hij enige tijd in levensgevaar verkeerde. In het ziekenhuis werd zodanig ernstig letsel geconstateerd, dat amputatie van een been onontkoombaar was. Het andere been van de 38-jarige garagehouder is verbrijzeld.

Tragisch

Vrienden vrezen nu dat Marco’s gezin in financieel zwaar weer terecht zal komen. Ze zijn bang dat onderzoek naar de oorzaak van het tragische ongeval tot jarenlange procedures en juridisch getouwtrek zal leiden.

De kermis in Wijchen werd opgeschrikt door een vreselijk ongeluk.

De kermis in Wijchen werd opgeschrikt door een vreselijk ongeluk.

Ze zijn daarom op de website helpmarco.nl een geldinzamelingsactie gestart. Met dat geld zou ook de woning van de gehandicapte Wijchenaar moeten worden aangepast zodat hij straks thuis kan revalideren.

Op de site stelt de vriendengroep dat het gezin geen middelen heeft om lang te wachten op de uitkomsten van alle procedures en onderzoeken. Door zijn handicap heeft Marco als eigenaar van een eenmanszaak nu geen inkomsten. „Maar alle rekeningen blijven wel gewoon binnenkomen…”

Operaties

De toekomst van Marco, Debby en hun twee zoontjes is in één klap veranderd in een tijd vol onzekerheden. „Hij moet een been missen en het herstel van zijn andere been is nog uiterst onzeker. Er moeten nog meer operaties worden uitgevoerd.”

De vriendengroep wil dat ingezamelde geld niet alleen gebruikt kan worden om rekeningen te kunnen betalen, maar ook om Marco’s woning aan te passen, zodat hij daar zo snel mogelijk weer bij zijn gezin kan wonen. „Hij en zijn gezin hebben elkaar juist nu nodig”, meldt de website.